TJEK DIN REDNINGSVEST
 
Det anbefales,  at du undersøger alle dine selvoppustelige redningsveste ved hver sæsonstart.  

Du  kan indlevere dine redningsveste til en forhandler til professionel service, men du kan også selv fortage eftersynet. Det er tilladt og det er ikke så svært - sådan gør du:
1. Først skal du finde brugsanvisningen til din redningsvest og så gør du således:
Læg den selvoppustelige redningsvest på et bord. Åbn redningsvesten i siden; den har enten en velcrolukning eller en lynlås. Læg mærke til hvordan den er foldet, så du kan folde den korrekt igen.

Der findes flere forskellige typer af automatudløsere, og den sikreste måde at foretage eftersyn på, er at købe et sæt med patron, tablet eller bobbin, der passer nøjagtig til den pågældende vest.
 
2. Tag CO2-patronen ud, og tjek om der er hul i toppen af den. Er det tilfældet og den er tom, så skal den udskiftes. Du kan også lægge patronen på en brevvægt. På selve patronen er der indhugget den oprindelige totalvægt (patron+CO2). Patronen må højst mangle 2 gram . Hvis den mangler mere skal den udskiftes. 3. Tjek automatikudløseren. Det er en synlig tablet (på tegningen Bobbin), som du måske kan tjekke med neglen. Hvis den er blød, skal den udskiftes. På nogle veste er der en udløserenhed med en dato – den har normalt en levetid på tre år, hvis den er for gammel, skal den udskiftes.
4.  Tjek at den manuelle udløser er ført tilbage, og at den lille grønne sikkerhedssplit er intakt. 5. Blæs vesten op igennem mundstykket, og lad vesten ligge i natten over. Hvis trykket  næste dag er gået  af, er vesten utæt og skal kasseres.

·                           

6.   I den medfølgende brugsanvisning til vesten, kan du se, hvordan den efter endt tjek skal foldes sammen uden at beskadige den.